Dobre Typy - polski portal bukmacherski
RejestracjaSzukajTYPYFAQTypuj meczeUżytkownicyGrupyZaloguj
Zarejestruj się TUTAJ i otrzymuj powiadomienia SMS o nowych typach ulubionych typerów!
Odpowiedz do tematu Strona 2 z 2
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Rumunia
Autor Wiadomość
sory po prostu chcialem pomoc w typowaniu ... to skasujcie te posty mi to tam frytki Smile

Profil PW
Politehnica Timisoara - Politehnica Iasi 1 @1,53 (bet365) 1 liga Rum.
29.07.2007 godz. 19.30

Gospodarze dzisiejszego meczu ubiegły sezon zakończyli na miejscu 7 z dorobkiem 53 pkt, natomiast goscie na 13 z 40 pkt. Bilans ostatnich 5ciu spotkań to 3-1-1 na korzyść Politechniki z Timisoary. Czeski trener gospodarzy dostał sporo pieniedzy na wzmocnienia, aby w tym sezonie osiągnąć cel postawiony przez władze klubu - awans do Europejskich Pucharów. Przeciwnik nie jest z najwyższej ligowej półki, więc myślę, że nie stawi większego oporu.

Profil PW email
Politehnica Timisoara - Politehnica Iasi 1 @1,53 (bet365) 1 liga Rum.

3-1 FT Browar

Profil PW email
Universitatea Craiova - Unirea Urziceni 24.08 g19:30
Unirea DNB 2,05 /betsson/

Gospodarze po świetnym pierwszym meczu 4-0 z Farulem , następne trzy pojedynki przegrali w bardzo kiepskim stylu. Sztab trenerski zareagował na tą sytuację przesuwając do rezerw czterech graczy pierwszej drużyny( Dina,Saceanu,Stoica,Gargalie), zarzucajac im brak zaangazowania w gre. Aktualnie w zespole jest bardzo kiepska atmosfera, i dodatkowo sytuację gospodarzy komplikują kontuzje. W dzisiejszym meczu nie zagra trzech graczy z pierwszej jedenastki:Tanasa, Bird, Garla(niepewny jest tez wystep pierwszego bramkarza Bornescu). Unirea to drużyna grająca ofensywny futbol (do tej pory 2-2-1 ,br 11-8 )i na pewno przyjadą walczyć o 3 pkt. Szanse na to mają spore.

Liga I (Piłka nożna); 15.09.2007, 19:45

Spotkanie szóstej kolejki pierwszej ligi rumuńskiej pomiędzy średniakiem ligi, zajmującą 10. lokatę Politechniką Iasi, a głównym pretendentem do mistrzowskiego tytułu - plasującym się na dalekiej 9. pozycji Dinamem Bucuresti, w moim przekonaniu po prostu musi zakończyć się zwycięstwem gości. Gospodarze to bardzo przeciętna ekipa, która wygrywa z drużynami słabymi, jednak teoretycznie zawsze dostaje cięgi od ekip z górnych rejonów tabeli. Ostatnie dwa mecze to remis i porażka, dlatego też morale zespołu nie są zbyt wysokie - remis będzie traktowany w Iasi jako wielki sukces. Z drugiej strony goście mają nóż na gardle, po prostu muszą wygrać, ponieważ ich strata do liderującego Rapidu to już siedem punktów (trzeba pamiętać, że Dinamo ma mecz mniej od reszty drużyn w lidze). Z tego względu kibice i zarząd nie przyjmują w tym spotkaniu innego scenariusza jak pewne zwycięstwo gości, którzy teoretycznie sś drużyną co najmniej dwie klasy lepszą. W takim wypadku handicap azjatycki (-0.5) na gości jest bardzo ciekawy, szczególnie, że po kilku słabszych spotkaniach kurs wynosi aż 1.96 (w Gamebookers na to samo zdarzenie znajdziemy zaledwie 1.65, co ciekawe w tamtym sezonie kurs opiewałby na około 1.40).

FC Dinamo Bucuresti (-0.5) @ 1.96
Pinnacle 6/10

Profil PW
Dacia Mioveni - Steaua Bucuresti (1:0) typ 1 2,35
dacia ostatnio mało co a nie wygrała by w dinamo prowadząc 0-1 ostatecznie remisując 1-1.
za dzisiejszy korzystny wynik zawodnicy z dacia mają obiecaną dużą premię więc motywacja jest duża.
Steua wystąpi dziś bez Nicolita,Surdu,Radoi,i możliwe że też bez Goian.
Myślę że handi jest możliwy .

Gospodarze w tragicznej formie w ostatnich 8 meczach zobyli zaledwie jeden pkt. Goście zajmują 6 miejsce w tabeli i chcą w tym sezonie powalczyć o miejsce premiowane grą w P.Uefa. Jeżeli poważnie myślą o P.Uefa takie mecze jak ten muszą wygrywać ponieważ w następnych o punkty będzie trudniej,czekają ich mecze z Unirea i Rapidem.Gospodarze dziś osłabieni brakiem Pacurar, Vasilache, Adi Popescu i Vatavu co tylko pomoże gośćiom Smile.

2@2.40 /mybet

Profil PW

CF Gloria Bistrita v. CFR Cluj
(12:30, 24.11.2007; Romania Liga I, Piłka nożna)

Spotkanie szesnastej kolejki rumuńskiej ligi (Liga I), pomiędzy przeciętną acz solidną, zajmującą w tej chwili ósme miejsce w tabeli CF Glorią Bistritą a jednym z głównych kandydatów do zdobycia tytułu, liderującym CFR Cluj, w moim przekonaniu powinno być stosunkowo zacięte, dlatego też spodziewam się małej liczby goli, jednak chyba mimo wszystko goście powinni wywieźć dziś choćby jeden punkcik.

Gospodarze to ekipa, która raczej nie będzie się martwić już w tym sezonie o zbyt wiele, wszak na pewno nie grozi jej relegacja do drugiej ligi, jednak nie spodziewam się również, aby Gloria miała jakiekolwiek szanse na wskoczenie do pierwszej piątki i zakwalifikowanie się do europejskich pucharów, ponieważ jest na to po prostu zbyt słaba. Podopieczni Ovidiu Sabau ostatnio nie są w najwyższej formie, wszak przegrali aż pięć z ostatnich siedmiu spotkań, grając dość słabo, w ostatniej kolejce przegrywając ze słabiutkim Poli Iasi (0:2). Trzeba jednak również przyznać, że zespół z Bistrity gra całkiem nieźle w obronie i w ich meczach nie pada zbyt wiele goli, wszak ostatnio zaliczyli oni trzy undery z rzędu.

Z drugiej strony goście, którzy grają w tym sezonie bardzo dobrze i równo, zajmując pierwsze miejsce w tabeli, jak dla mnie są mimo wszystko faworytem tego spotkania, choć biorąc pod uwagę gorszy stan boiska nie można spodziewać się z ich strony fajerwerków, dlatego też oczekuję tutaj remisu lub nieznacznego ich zwycięstwa. Trzeba przyznać, że w ostatnich tygodniach drużyna doświadczonego trenera Ioana Andone grała rewelacyjnie, wygrywając sześć ostatnich spotkań z rzędu, w tym między innymi na wyjeździe z Rapidem (2:1). Jak dla mnie dziś może być kolejna, siódma już wygrana, jednak liczę tutaj na skromne 1:0 lub 2:0, ponieważ siłą Cluj jest defensywa, wszak w tych sześciu spotkaniach portugalski goalkeeper Nuno Claro, puścił zaledwie jednego gola.

Podsumowując moim zdaniem mecz będzie stosunkowo zacięty, dlatego też nie spodziewam się dziś zbyt wielu goli, jednak solidniejsi i mający lepszy skład goście powinni to spotkanie wygrać, dlatego też moimi typami na ten mecz są: udner 2.5 goals (@ 1.78 Pinnacle) i handicap azjatycki (+0) (@ 1.55 Interwetten) na zespół CFR Cluj.

CFR Cluj (+0) @ 1.55 at Interwetten
under 2.5 goals @ 1.78 at Pinnacle
(Asian Handicap/Total Goals Dobre Typy/Dobre Typy)

Profil PW
Pandurii TG Jiu - Gloria Bistrita 1 ok 1.65

dostalem info od pewnego wegra przed wczoraj podal mi Cibalia (1) - Varteks (1) typ na 2 po kursie 3.50 koncowy wynik brzmial 0-2 Napisal ze graja 3 za 3 u niektorych bukow tego nie widze wiec chyba wycofali z drugiej strony kurs spadl z 2.10 Niewiem na ile % to zrodlo jest pewne bo jest to 2 typ od tej osoby ale moze warte gry dostepne chocby w BAH i SP a takze u naziemnych w profie i betako Mecz w piatek o 13:00

Profil PW
CS Otopeni - CFR Cluj typ:2 kurs:1.55 sportingbet Piłka nożna: Rumunia, Liga 1 2008/2009 (27.07.08 18:30) 0:4

Przede wszystkim mecz odbędzie się na neutralnym terenie, ponieważ drużyna Otopeni nie może rozgrywać spotkań na własnym stadionie.
Zresztą problemów organizacyjno-finansowych w tym klubie jest więcej, dlatego zespół ten uważany jest za kandydata do spadku.
Cluj to oczywiście mistrz kraju. Zespół wzmocniony przed sezonem takimi zawodnikami jak: Yssouf Kone, Gustavo Oberman, Christian Sanchez Prette, ma w tym sezonie również odgrywać wiodącą rolę w lidze. Ale nie należy zapominać, że na tytuł chrapkę mają zespoły z Bukaresztu. Dlatego takie spotkanie Cluj wygrywać musi, bo kto pogubi punkty ze słabeuszami o tytule może zapomnieć.

Unirea Urziceni - Otelul Galati (Teren neutralny)

widzę że niektóre buki usuwają to zdarzenie z oferty.obydwa zespoły niedawno spotkały sie w lidze wynik mógł byc tylko jeden według tabeli oczywiście wygrali gospodarze 3:1 .Jednak dziś mamy rewanz w odstepie 4 dni i nie sądze aby gospodarzom udało się powtórzyć wynik tamtego spotkania.Kiedyś od naprawde dobrego gracza usłyszałem że jeżeli obydwa zespoły spotykają sie dwukrotnie w krótkim odstępie czasu to zawsze cięzko jest powtórzyc wynik pierwszego spotkania.Dzis wiem że to naprawde bardzo często się sprawdza więc dlaczego miałbym dziś nie spróbować zagrać na gosci bo bardzo ładnym kursie wiedząc że mecz rozegrany zostanie na neutralnym boisku.
Moje propozycje na dzisiejsze spotkanie

2 @ 5,0 bwin 2/10

Obydwa zespoły strzelą bramkę? tak @ 1,9 4/10

sorki że tak póżno ale nie wyrobiłem się Smile Cool

Profil PW email www
Unirea Urziceni - Otelul Galati (Teren neutralny)

widzę że niektóre buki usuwają to zdarzenie z oferty.obydwa zespoły niedawno spotkały sie w lidze wynik mógł byc tylko jeden według tabeli oczywiście wygrali gospodarze 3:1 .Jednak dziś mamy rewanz w odstepie 4 dni i nie sądze aby gospodarzom udało się powtórzyć wynik tamtego spotkania.Kiedyś od naprawde dobrego gracza usłyszałem że jeżeli obydwa zespoły spotykają sie dwukrotnie w krótkim odstępie czasu to zawsze cięzko jest powtórzyc wynik pierwszego spotkania.Dzis wiem że to naprawde bardzo często się sprawdza więc dlaczego miałbym dziś nie spróbować zagrać na gosci bo bardzo ładnym kursie wiedząc że mecz rozegrany zostanie na neutralnym boisku.
Moje propozycje na dzisiejsze spotkanie

2 @ 5,0 bwin 2/10

Obydwa zespoły strzelą bramkę? tak @ 1,9 4/10

sorki że tak póżno ale nie wyrobiłem się Smile Cool

1:0 Mad

Profil PW email www
Typ:1
Kurs:1.73
Buk: bet365
0404.2009

Arges FC jest doskonałym zespołem, ktory bradzo dobrze gra w domu. Oni są niepokonani i główny powódem jest ich doskonały środek boiska. Nowa gwiazda rumuńskiej piłki nożnej, Tanase, który zagral 2 świetne mecze w drużynie narodowej i nawet dał sobie radę z zdobyciem przewagi w Austrii jest częścią ich środka boiska gdzie również stwierdzamy, że wielki filar zespołu poskramia. Napastnicy Dulcea i Kamara często otrzymuja wysokiej jakości podania i łatwo całkiem im zdobyć przewagę w każdej grze ale przeważnie w domu.Oni są zrozpaczeni dla punktów, tam wielu graczy należy do drużyny kto już nie wspierać ich trenera, i obrońca Rus już został wyłączony z zespołu dla zdobycia w tym meczu punktow punktu. . Arges gra bez jakiegokolwiek ciśnienia, jeśli jednak oni mogą kontynuować swoje dodatnie wyniki oni znajdą się w walce o Puchar Europy . Rzeczy są mało prawdopodobne przegrac w tym meczu z Pandurii . Dobry zakład jest wygraną na własnym boisku.i ja sadze ze w tym meczu Arges wygra ten mecz pod nawet dobrym kursie

Profil PW
Post Liga I Bergenbier, 1-sza kolejka. 
25-07-2010 20:00
Astra Ploiesti - Dinamo Bucuresti, typ 2, @2.18, Pinnacle

Uzasadnienie

Rumuńska ekstraklasa rozpoczyna w ten weekend rozgrywki. Typowanie wyników w pierwszej kolejce to zadanie najczęściej karkołomne. W tym przypadku znajduje jednak dwa powody pozwalające wskazać jako faworyta drużynę gości.
Po pierwsze różnica klas. Astra, to ubiegłoroczny beniaminek, który utrzymał się w lidze zajmując 14-te miejsce, najniższe gwarantujące utrzymanie się w lidze. Do obecnego sezonu przystępuje z zamiarem zajęcia miejsca w środku tabeli. W okresie przygotowawczym rozegrała cztery sparingi (dwie wygrane, remis i porażka). tak do końca nie wiadomo jaką formę dziś zaprezentuje. Szóste w ubiegłym sezonie Dinamo, przystępuje do rozgrywek z aspiracjami na tytuł mistrzowski i liczy na dobry wynik w Lidze Europejskiej.
Po drugie, co bardzo istotne na początku rozgrywek, to fakt, że Dinamo rozegrało już dwa mecze o punkty w Lidze Europejskiej. Co prawda przeciwnik z Mołdawii nie był zbyt wymagający, ale wygrane: 2:0 na wyjeździe i 5-1 u siebie o czymś świadczą. Na pewną są w tej chwili bardziej zgrani i świadomi swoich możliwości. A jeśli celuje się w mistrzowski tytuł, to w każdym meczu gra się o zwycięstwo.
Kurs 2.18 na wygraną Dinamo wystawiony przez Pinnacle, przy średniej około 2 jest jak najbardziej atrakcyjny.

1-2 Browar

Odpowiedz do tematu Strona 2 z 2
Idź do strony Poprzedni  1, 2