Dobre Typy - polski portal bukmacherski
RejestracjaSzukajTYPYFAQTypuj meczeUżytkownicyGrupyZaloguj
Zarejestruj się TUTAJ i otrzymuj powiadomienia SMS o nowych typach ulubionych typerów!
Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1
Wyścigi konne na Betfair
Autor Wiadomość
Post Wyścigi konne na Betfair 
Witam.
Czy zajmował się ktoś tradingiem na wyścigach konnych na betfair?
W rynkach wyścigów konnych jest olbrzymi potencjał. Na każdej gonitwie obroty liczy się w setkach tysięcy, a nawet milionach euro (dla porównania na zwycięzcę wczorajszego meczu Lech - Jagiellonia tuż przed spotkaniem było przyjęte ok 30 tys. euro), a gonitwy są codziennie co 10-20 minut! Przed wyścigiem kursy ulegają częstym zmianom, dzięki czemu można nimi handlować przed rozpoczęciem wyścigu. Nie trzeba się nawet znać na koniach. Ważne jest tylko, aby przewidzieć w którą stronę pójdzie kurs.

Sam od jakiegoś czasu obserwuję ten rynek i zauważyłem trochę ciekawych rzeczy, ktorymi mógłbym się podzielić. Czekam jednak na jakieś opinie, może razem dojdziemy do skutecznego systemu tradowania na wyścigach konnych... Smile

Ostatnio zmieniony przez PAWEL44 dnia Wto 10 Mar 2009, 14:40, w całości zmieniany 1 raz
Profil PW
kiedyś śledząc gonitwy i wyścigi konne na live na betfair, zauważyłem, że dość często nie wchodzą kursy 1.01-1.10 w porównaniu do innych dyscyplin.
Rozpisując progresję dla kursu 10.0 na 20-30 kolejek można by nieźle zarobić, jedyny problem to taki, że czesto gonitwy są w tym samym czasie i cieżko by było reagować.
Inna sprawa, że progresja to nigdy nic pewnego, żeby zminimalizować ryzyko trzeba by podzielić budżet na 4-5 progresji. Wszystko zależy jak długi ciąg dla progresji rozpisujemy.

To tak informacyjnie dla tych co lubią progresję. Wink Giełda betfair ma bardzo wiele zalet.

Codziennie najlepsze TYPY DNIA w dziale TYPERZY. Elitarna LIGA TYPERÓW.
Profil PW www
progresja to samo zło, wbrew pozorom łatwiej mieć np. 5 wtop z rzędu niż ogólnie się wydaje, a wtedy wielu panikuje i zamiast podnosić dalej i dalej stawke to pada z dużymi stratami Smile najzabawniej regularnie przegrywane procesy widać u slynnego pana progresmena beriego Laughing

Profil PW email www
Post giełda Betfair Wyścigi konne na Betfair 
1.
rabin napisał:
kiedyś śledząc gonitwy na live na betfair, zauważyłem, że dość często nie wchodzą kursy 1.01-1.10 w porównaniu do innych dyscyplin.

Nie sądzę, aby można było to uogólniać. Zdarza mi się czasami obserwować zmiany kursów w czasie gonitwy i niczego takiego nie zauważyłem, jeśli już kurs na konia spadał do 1.1, to ten koń zazwyczaj wygrywał.
Co do grania na live, to jest jeden ciekawy fakt, który zaobserwowałem. Mianowicie często (prawie w każdym wyścigu) w trakcie gonitwy można wyłapać spore value. Dzieje się tak dlatego, że sytuacja na torze zmienia się bardzo szybko, gracze mają mało czasu na reakcję i przez to popełniają błędy. Jednak aby to wykorzystać trzeba mieć dobre łącze, refleks i w ciągu ułamków sekundy umieć podjąć właściwą decyzję.
Co do gry na live jest to czysta bukmacherka i giełda betfair, a mnie bardziej interesują zjawiska jakie zachodzą przed rozpoczęciem wyścigu.

2. A co do progresji to w 100% zgadzam się z kaiserem. Progresja to system, który nawet najlepszego typera prędzej czy póżniej doprowadzi do bankructwa.

Profil PW
Dzieje się tak dlatego, że sytuacja na torze zmienia się bardzo szybko, gracze mają mało czasu na reakcję i przez to popełniają błędy. Jednak aby to wykorzystać trzeba mieć dobre łącze, refleks i w ciągu ułamków sekundy umieć podjąć właściwą decyzję.

chyba jeszcze nie zagrales na Betfair zakładu LIVE? Smile tam jest celowo 5 sekund "zatwierdzane" by inni mieli czas na kontr-reakcje, nie tylko w koniach ale również tenisie i nodze, wszędzie na ich live. Cool bo tak to masz rację, by można było łapać okazje i to często Smile

Profil PW email www
Fakt. Te 5 sekund wiele zmienia... Neutral Wink

Profil PW
Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1