Dobre Typy - polski portal bukmacherski
RejestracjaSzukajTYPYFAQUżytkownicyGrupyZaloguj
Zarejestruj się TUTAJ i otrzymuj powiadomienia SMS o nowych typach ulubionych typerów!
Odpowiedz do tematu Strona 1 z 2
Idź do strony 1, 2  Następny
handicapy - oznaczenia
Autor Wiadomość
Post handicapy - oznaczenia 
Tak czytam co piszecie o value i chyba niektórzy mają racje.
Do tej pory grałem tylko na 1X2 i może nie traciłem pieniędzy ,ale też nie zarabiałem.

Zauważyłem jedną rzecz ,ze przy zakładach na 1X2 bukmacherzy mają o wiele wiekszą marżę, natomiast przy zdarzeniach dwudrogowych jest ona duzo mniejsza.Na tenisie ,koszu sie znam,ale na piłkę nożna są też zdarzenia dwudrogowe w postaci handicapów azjatyckich.
Jeśli grałbym z dotychczasową skutecznoscią zdarzenia obarczone mniejszą marżą ,to wreszcie bym zaczał wychodzic na plus.

Jest tylko jeden problem ,jest tyle tych handicapów ,ze nie wiem co one oznczają. Raz dają jakieś +3/4 , potem jakieś -1.25.
Gubie sie w tym ,bo nigdy wczesniej nie grałem takich zakładów i tu prośba do was ,czy ktoś mógłby wyjaśnić ozaczenie tych wszystkich handicapów .

Profil PW
Post Handicapy azjatyckie 
Cytat:
Handicapy azjatyckie

Na przykładzie wybranego spotkania: Milan - Juventus

Handicap 0:0

Milan DNB
Juventus DNB

Obie drużyny otrzymują tyle samo szans na zwycięstwo. W przypadku, gdy mecz zakończy się remisem 100% wkładu jest zwracane. Stawiając na jedną z drużyn wygrywamy po poprawnym wytypowaniu zwycięzcy.

Handicap 0:1/4

Milan -0,-1/2
Juventus +0,+1/2

Stawiając na Milan (-1/4) cały Twój zakład wygrywa, jeżeli Milan wygra; jeśli będzie remis to połowa Twojej stawki przegrywa a połowa jest zwracana; natomiast, jeśli Milan przegra to cały Twój zakład przegrywa.

Stawiając na Juventus (+1/4) cały Twój zakład wygrywa, jeżeli Juventus wygra; jeśli będzie remis to pół Twojej stawki wygrywa a pół jest zwracane; natomiast, jeśli Juventus przegra to cały Twój zakład przegrywa.

Handicap 0:1/2

Milan -1/2
Juventus +1/2

Stawiając na Milan (-1/2) cały Twój zakład wygrywa, jeżeli Milan wygra; jeśli zremisuje lub przegra to cały Twój zakład przegrywa (tak samo jakby postawić na gospodarzy w systemie 1x2).

Stawiając na Juventus (+1/2) cały Twój zakład wygrywa, jeżeli Juventus wygra lub zremisuje; jeśli przegra to cały Twój zakład przegrywa (tak samo jakby postawić na gości, ze nie przegrają (X2) w systemie 1x2).

Handicap 0:3/4

Milan -1/2,-1
Juventus +1/2,+1

Stawiając na Milan (-3/4) cały Twój zakład wygrywa, jeżeli Milan wygra różnica conajmniej dwóch bramek; jeśli wygra dokładnie jedną bramką to połowa Twojej stawki wygrywa a połowa jest zwracana; natomiast, jeśli zremisuje lub przegra to cały Twój zakład przegrywa.

Stawiając na Juventus(+3/4) cały Twój zakład wygrywa, jeżeli Juventus wygra lub zremisuje; jeśli przegra dokładnie jedną bramką to połowa Twojej stawki przegrywa a połowa jest zwracana; natomiast, jeśli przegra różnicą, conajmniej dwóch bramek to cały Twój zakład przegrywa.

Handicap 0:1

Milan -1
Juventus +1

Stawiając na Milan (-1) cały Twój zakład wygrywa, jeżeli Milan wygra spotkanie różnica, conajmniej dwóch bramek; jeśli wygra dokładnie jedną bramką to cała stawka zostaje zwrócona; natomiast, jeśli zremisuje lub przegra to cały Twój zakład przegrywa.

Stawiając na Juventus (+1) cały Twój zakład wygrywa, jeżeli Juventus wygra lub zremisuje spotkanie; jeśli przegra dokładnie jedną bramką to cała stawka jest zwracana; natomiast, jeśli przegra różnicą conajmniej dwóch bramek to cały Twój zakład przegrywa.

Handicap 0:1 1/4

Milan -1,-1 1/2
Juventus +1,+1 1/2

Stawiając na Milan (-1 1/4) cały Twój zakład wygrywa, jeżeli Milan wygra spotkanie różnicą conajmniej dwóch bramek; jeśli wygra dokładnie jedną bramką to pół Twojej stawki przegrywa a pół jest zwracane; natomiast, jeśli zremisuje lub przegra to cały Twój zakład przegrywa.

Stawiając na Juventus (+1 1/4) cały Twój zakład wygrywa, jeżeli Juventus zremisuje lub wygra spotkanie; jeśli przegra dokładnie jedną bramką to pół Twojej stawki wygrywa a pół jest zwracane; natomiast, jeśli przegra różnicą conajmniej dwóch bramek to cały Twój zakład przegrywa.

Handicap 0:1 1/2

Milan -1 1/2
Juventus +1 1/2

Stawiając na Milan (-1 1/2) cały Twój zakład wygrywa, jeżeli Milan wygra różnicą conajmniej dwóch bramek; jeśli wygra dokładnie jedną bramką, zremisuje lub przegra to cały Twój zakład przegrywa.

Stawiając na Juventusl (+1 1/2) cały Twój zakład wygrywa, jeżeli Juventus wygra, zremisuje lub przegra dokładnie jedną bramką; natomiast, jeśli przegra różnicą conajmniej dwóch bramek to cały Twój zakład przegrywa.

Handicap 0:1 3/4

Milan -1 1/2,-2
Juventus +1 1/2,+2

Stawiając na Milan (-1 3/4) cały Twój zakład wygrywa, jeżeli Milan wygra różnicą conajmniej trzech bramek; jeśli wygra różnicą dokładnie dwóch bramek połowa Twojej stawki wygrywa a połowa jest zwracana; natomiast, jeśli wygra dokładnie jedną bramką, zremisuje lub przegra to cały Twój zakład przegrywa.

Stawiając na Juventus (+1 3/4) cały Twój zakład wygrywa, jeżeli Juventus wygra, zremisuje lub przegra dokładnie jedną bramką; jeśli przegra dokładnie dwoma bramkami to pół stawki przegrywa a pół jest zwracane; natomiast, jeśli przegra różnicą conajmniej trzech bramek to cały Twój zakład przegrywa.

Handicap 0:2

Milan -2
Juventus +2

Stawiając na Milan (-2) cały Twój zakład wygrywa, jeżeli Milan wygra różnicą conajmniej trzech bramek; jeśli wygra dokładnie dwoma bramkami to cała stawka jest zwracana; natomiast, jeśli wygra dokładnie jedną bramką, zremisuje lub przegra to cały Twój zakład przegrywa.

Stawiając na Juventus(+2) cały Twój zakład wygrywa, jeżeli Juventus wygra, zremisuje lub przegra dokładnie jedną bramką; jeśli przegra dokładnie dwoma bramkami to cała stawka jest zwracana; natomiast, jeśli przegra różnicą conajmniej trzech bramek to cały Twój zakład przegrywa.

Profil PW
Słyszałem, że w handicapach nie ma ryzyka porażki przy remisie ?! Confused O co z tym dokładniej chodzi?

Profil PW
Słyszałem, że w handicapach nie ma ryzyka porażki przy remisie ?! Confused O co z tym dokładniej chodzi?

Ogólnie chodzi o to, że ewentualne remisy są pokryte, na przykład:

- jak masz asiana DNB (pk, lub też 0-0, jedno i to samo) to jak padnie jakikolwiek remis (nie tylko 0-0 Razz ) to dostajesz PEŁEN 100% ZWROT stawki

- jak masz asiana -1 na gospodarzy i oni wygrają 1-0, 2-1, 3-2 itd. to dostajesz 100% zwrotu bo wg linii handicapu jest remis 2-1 to w tej linii 2-2 i masz pełen ZWROT

- jak masz asiana +1/2 na gospodarzy i padnie remis to wygrywasz 100% zakładu po normalnym kursie, to jest coś jak 1X tutaj.

Profil PW
Ryzyko remisu w mniejszym stopniu ale też jest wliczone i nieraz daje stratę CAŁEGO zakładu, np.

Mamy asiana -1/2 na Real i jesli Real ZREMISUJE to my przegrywamy wszystko, poniewaz -1/2 w asianie to to samo co zwykły zakład na 1 bądź też 2.

Taki zapis często pojawia sie na PINNACLESPORTS.COM

Profil PW email
Podejrzewam że może to chodzić o inny zapis - -oznaczony w betfairze -0&-0.5. Jeżeli tak to:
- Jeśli zespól tak oznaczony wygra - wygrywasz
- Jeśli mecz zakończył się remisem - przegrywasz połowę stawki
- Jeśli drużyna przeciwna wygra - przegrywasz

under/over-czat saniol
Profil PW
Post Re: handicapy - oznaczenia 
Samo pk oznacza po prostu asiana 0-0 (pk to to samo co 0), a pk ; 0,5 to nic innego jak handicap azjatycki podwójny, czyli połączony asian 0 z asianem 0,5:

inaczej moze być tez widoczny jako +1/4 bądź też jako +0,25 bądź też jako 1/4-0..... czysta matematyka Smile

jesli masz +1/4 to wygrywasz również w przypadku remisu 50% stawki (bo połowa to +1/2 czyli tak jak 1X) a 50% masz zwracane, a jeśli masz -1/4 to przegrywasz przy remisie 50% stawki a 50% masz zwracane (bo połowa to pk)

Poznaj niewygodne fakty o władzy:
http://www.youtube.com/watch?v=lvH2yQbc108
Profil PW email www
Post co to jest dnb? 
witam!!! prosze powiedzcie co w tym przypadku znaczy dnb: VILLAREAL - VALENCIA(dnb) - 2

Profil PW
Post Re: co to jest dnb? 
stachu666 napisał:
witam!!! prosze powiedzcie co w tym przypadku znaczy dnb: VILLAREAL - VALENCIA(dnb) - 2

To znaczy "draw no bet", czyli "remis, nie ma zakładu". Jak jest takie oznaczenie przy jakims meczu to przy remisie masz zwrot stawki. Jak postawisz na Valencię i Valencia wygra to zakład jest wygrany. jesli będzie remis to stawka zostaje Ci zwrócona. Tak samo jest w drugą stronę. Jak postawisz na Villareal to przy zwycięstwei wygrywa Twój zakład. Przy remisie masz zwrot stawki.

Profil PW
Witajcie, mam pytanie do orientujących się w handicapach w expekcie: mam mecz FC Kobenhavn - OB i taki handicap:

1 -1,0 kurs 2,45
hcp X 4,00
2 +1,0 2,25

Jeśli postawię hcp X , to kiedy wygram? Gdy Kobenhavn lub OB wygrają różnicą 1 bramki czy o co innego chodzi z tym remisem w handicapie? Z góry dzięki za pomoc. Very Happy

Profil PW
Witajcie, mam pytanie do orientujących się w handicapach w expekcie: mam mecz FC Kobenhavn - OB i taki handicap:

1 -1,0 kurs 2,45
hcp X 4,00
2 +1,0 2,25

Jeśli postawię hcp X , to kiedy wygram? Gdy Kobenhavn lub OB wygrają różnicą 1 bramki czy o co innego chodzi z tym remisem w handicapie? Z góry dzięki za pomoc. Very Happy

Wygrasz wtedy, gdy Kopenhaga wygra 1 bramką.

W takich przypadkach (hcp X) zakład jest wygrany jak jedną bramką wygra ta drużyna przy której jest (-1) - czyli faworyt

Wielkie dzięki za informację, właśnie za piękny był ten kurs, żeby były 2 możliwości Very Happy

Profil PW
Glasgow Rangers - VFB Stuttgart (0:1) 4,20 3,55 1,55
Podwójna szansa 1X 12 X2
Glasgow Rangers - VFB Stuttgart 1,33 1,32 1,58

czym sie różni handicap na VFB Stuttgart a podwójna szansa na X2 bo według mnie niczym a jeśli mam racje to dlaczego na X2 jest większy kurs?? Najprawdopodobniej nie znam sie zbytnio więc proszę kogoś o wyjaśnienie.

Profil PW

Profil PW MSN
euro 1:0
podwójna szansa

te 3 rodzaje zakładów to jedno i to samo jeśli są na stronie dodatniej Smile

Profil PW email www
dzięki wielkie. Tak sie zastanawiam, skoro to jedno i to samo to kursy powinny być też identyczne a w bet-at-home zawsze na podwójną szanse są wyższe Rolling Eyes

Profil PW
mam prośbę, CHELSEA-QPR H(0-1,5) 1.22 - 3.40 totomix nie rozumiem Neutral opłaca sie zagrac 2, co to oznacza Shocked

Profil PW
mam prośbę, CHELSEA-QPR H(0-1,5) 1.22 - 3.40 totomix nie rozumiem Neutral opłaca sie zagrac 2, co to oznacza Shocked

dodajesz 1,5 gola dla QPR do koncowego wyniku (lub jak kto woli z góry)
wtedy przy wygranej Chelsea (1:0, 2:1, 3:2) jedną bramką, handi +1,5 dla QPR powoduje ze to goscie są zwyciescami.

Jesli postawisz 2 w tym rodzaju zakładu, wygrywasz tylko wtedy gdy Chelsea wygra tylko 1 golem, zremisuje, lub przegra. Przegrywasz jesli Chelsea wygra 2 lub wiecej golami.

Mam nadzieje ze w miare jasno napisałem. w sumie dopiero co sie obudziełem....
Powodzenia

Profil PW
Wiem ze moze troche nie na temat ale czy ktos moze mi wyjaśnic na czym polega typ under 2.5and 3

Profil PW

w przypadku 3 goli połowa zakładu przegrywa, połowa zwracana

w przypadku 4 goli cały zakład przegrywa

Profil PW email www

Profil PW
Post handicapy na koszykowke 
Móglby mi ktos wyjasnic czy sie roznia te handicapy na koszykowke?

Seattle Supersonics +11 1.83
Toronto Raptors -11 1.83

dzieki wielkie

Profil PW
Post Re: handicapy na koszykowke 
bestbet1 napisał:
Móglby mi ktos wyjasnic czy sie roznia te handicapy na koszykowke?

Seattle Supersonics +11 1.83
Toronto Raptors -11 1.83

dzieki wielkie

Jeśli postawisz na Seattle +11 to wygrasz, jeśli Seattle nie przegra więcej, niż dziesięcioma punktami (może przegrać równo 10pkt, mniejszą róznicą lub wygrać), czyli np. jeśli Toronto wygra 100-90, 100-95 lub jeśli Seattle wygra.
Jeśli postawisz na Toronto -11 to wygrasz, jeśli Toronto wygra różnicą co najmniej 12 punktów, czyli np. 100-88, 120-88 itp.
Jeśli Toronto wygra dokładnie różnicą 11 punktów to obojętnie co postawisz będzie zwrot stawki.
Po prostu do końcowego wyniku doliczasz 11pkt dla Seattle (lub odejmujesz 11 od wyniku Toronto) i wtedy patrzysz kto ma więcej. Przykład: mecz kończy się wynikiem 100-90 dla Toronto więc po doliczeniu handicapu otrzymujesz wynik 100-101.
Mam nadzieję, że jasno wyjaśniłem. Pozdro

Profil PW
czyli druzyna, ktorej dodam lub odejme punkty, musi po koncowym gwizdku pozostac zwyciezca doliczajac handicap, czy tak?

Profil PW

Corinthians -1 3.50
Tie -1 3.60
Guaratingueta +1 1.80

co w tym wypadku oznacza Tie? jesli na to postawie, to znaczy ze przypuszczam ze bedzie remis i jesli ktoras z druzyn wygra jedna bramka to zwrot stawki a jak remis to wygrywam?

Profil PW
Match handicap od Asian handicap?

Profil PW
a taki handicap na p.nozna?

Corinthians -1 3.50
Tie -1 3.60
Guaratingueta +1 1.80

co w tym wypadku oznacza Tie? jesli na to postawie, to znaczy ze przypuszczam ze bedzie remis i jesli ktoras z druzyn wygra jedna bramka to zwrot stawki a jak remis to wygrywam?

tie oznacza że corintians win dokładnie jedną bramką (np 2-1 3-2 1-0)

Profil PW
czy ktos moze mi powiedziec dlaczego ten zaklad jest przegrany:

Porto v Academica : Match Handicap Porto -1 1.70 Lost

wynik tego spotkania to 2:1 dla Porto

i jaki musialbym wziac handicap, aby to wygrac?
dlaczego niektore handicapy sa ulamkowe a inne maja cyfry calkowite?

jak je odczytywac?

Profil PW
czy ktos moze mi powiedziec dlaczego ten zaklad jest przegrany:

Porto v Academica : Match Handicap Porto -1 1.70 Lost

wynik tego spotkania to 2:1 dla Porto

i jaki musialbym wziac handicap, aby to wygrac?
dlaczego niektore handicapy sa ulamkowe a inne maja cyfry calkowite?

jak je odczytywac?

Po pierwsze FT FC Porto 1 - 0 Academica Coimbra
Po drugie to -1 oznacza że porto wygra conajmniej dwoma golami. Koleś stawiasz a nie wiesz na co stawiasz?

Profil PW
bo to był handicap europejski więc 3-drożny wiec zakładał remis więc przy 1-0 nakładasz hc 0-1 i masz remisowy wynik ft 1-1 więc przegrales

przeczytaj uważnie powyższe opisy i rozróżniaj dla swojego dobra asiany od euro

Profil PW email www
Ale według opisu kapsela powinien byc zwrot stawki w przypadku jednobramkowego zwyciestwa drużyny po ktorej stronie jest handicap (-1) tez sie tak przejechałem stawiajac na Marsylie ktora wygrala 4:3 a zatem czym sie różnie (-1) od (-1,5) jezeli oba przegrywaja w przypadku jednobramkowego zwyciestwa

Profil PW
wiem ze to glupie pytanie ale musze sie zapytac Surprised

czy handi -1,-1.5 to jest to samo co -1,5 ??? Very Happy Laughing

Profil PW

pewnie nie, chyba ,ze buki chca nam na sile zycie utrudniac Laughing a na powaznie to przy handi -1,-1,5 przy zwyciestwie faworyta 1 bramka polowa stawki jest zwracana a pol w plecy ...no a przy -1,5 wszystko w plecy ...i to chyba jedyna roznica ,ale nigdy nie gralem takich "podwojnych" handicapow wiec nie jestem pewien

Profil PW
czyli aby sprostowac majac taki handicap:

-1,-1.5

Polska AH[-1,-1.5 ] v Slowenia 2 @ 1.80 @ GB

jezeli w meczu bedzie wynik(przy stawce 10j):
1:1 - ...
1:0 - ...
2:0 - ...
3:0 - ...
0:1 - ...

Profil PW

Handi -1,-1,5 to inaczej -1,25
Cypryjczyk napisał:
czyli aby sprostowac majac taki handicap:

-1,-1.5

Polska AH[-1,-1.5 ] v Slowenia 2 @ 1.80 @ GB

jezeli w meczu bedzie wynik(przy stawce 10j):
1:1 - cały zakład wygrywa
1:0 - pół stawki wygrywa, pół stawki zwrot
2:0 - cały zakład przegrywa
3:0 - cały zakład przegrywa
0:1 - cały zakład wygrywa

Profil PW
Koledzy ma m pytanie z innej działki. Na Pinnacle są takie oznaczenia "INCLUDED"I "SEE RULES". Co one znaczą ???
Z góry dziękuję !!!

Profil PW
Koledzy ma m pytanie z innej działki. Na Pinnacle są takie oznaczenia "INCLUDED"I "SEE RULES". Co one znaczą ???
Z góry dziękuję !!!

included- wliczony, np. w hokeju w przypadku remisu wlicza sie dogrywke

"see rules" - mozna powiedziec ,ze to znaczy "obczaj motyw" Laughing ,a w doslownym tlumaczeniu "zobacz zasady" (zebys pozniej nie zawracal nam d.py w przypadku nieporozumien z rozliczeniam zakladu - biuro obslugi klienta ) Laughing

Profil PW
co oznacza DNB przy dzisiejszych typach? ??

blancik napisał:
Draw No Bet - Remis nie ma zakładu

W przypadku remisu dostajesz zwrot stawki Smile

hangor napisał:
DNB czyli Draw No Bet (remis nie ma zakładu - jest zwrot)

Profil PW www
Odpowiedz do tematu Strona 1 z 2
Idź do strony 1, 2  Następny